در مقایسه با کابل‌های مسی، کابل‌های فیبر نوری پهنای باند بیشتری را فراهم می‌کنند و می‌توانند داده‌ها را در فواصل طولانی‌تری منتقل کنند. کابل‌های فیبر نوری بخش عمده‌ای از اینترنت، تلویزیون کابلی و سیستم‌های تلفنی جهان را پشتیبانی می‌کنند. این کابل‌ها سیگنال‌های ارتباطی را با استفاده از پالس‌های نور تولید شده توسط لیزرهای کوچک یا دیودهای ساطع‌کننده نور (LED) حمل می‌کنند.


نحوه کارکرد کابل‌های فیبر نوری

یک کابل فیبر نوری از یک یا چند رشته شیشه‌ای تشکیل شده است که شامل غلاف و هسته می‌باشد و کمی ضخیم‌تر از موی انسان است. مرکز هر رشته، هسته است که مسیر عبور نور را فراهم می‌کند. هسته توسط لایه‌ای از شیشه به نام غلاف احاطه شده است که نور را به سمت داخل منعکس می‌کند تا از افت سیگنال جلوگیری شود و به نور اجازه دهد که از خمیدگی‌های کابل عبور کند.


دو نوع اصلی از کابل‌های فیبر نوری، سینگل مود و مالتی مود هستند. فیبر نوری سینگل مود از رشته‌های شیشه‌ای بسیار نازک با اندازه هسته 8-10 میکرون و یک لیزر برای تولید نور استفاده می‌کند. در حالی که کابل فیبر نوری مالتی مود دارای هسته‌ای با اندازه 62.5 یا 50 میکرون است و از LEDها، و اکنون بیشتر از VCSEL لیزر سطح‌تاب حفره عمودی برای انتقال نور در کابل فیبر نوری استفاده می‌کند.


کابل‌های فیبر نوری در مقایسه با کابل‌های مسی بلند، چندین مزیت دارند.

فیبر نوری از ظرفیت بالاتری پشتیبانی می‌کند. میزان پهنای باند شبکه‌ای که یک کابل فیبر می‌تواند حمل کند، به راحتی از کابل مسی با ضخامت مشابه بیشتر است. کابل‌های فیبر با سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه، 40 گیگابیت بر ثانیه، 100 گیگابیت بر ثانیه و حتی 400 گیگابیت بر ثانیه استاندارد هستند.

از آنجا که نور می‌تواند در فواصل بسیار طولانی‌تری در یک کابل فیبر حرکت کند بدون اینکه از شدت آن کاسته شود، نیاز به تقویت‌کننده‌های سیگنال کاهش می‌یابد.

کابل فیبر نوری کمتر در معرض تداخل الکترومغناطیس قرار می‌گیرد. کابل شبکه مسی نیاز به محافظی دارد تا آن را از تداخلات الکترومغناطیسی محافظت کند. در حالی که این محافظت کمک می‌کند، اما برای جلوگیری از تداخل زمانی که کابل‌های زیادی در نزدیکی یکدیگر قرار دارند، کافی نیست. خواص فیزیکی کابل‌های فیبر نوری از این مشکلات جلوگیری می‌کند.

در دنیای مدرن امروزی، فیبر نوری در تقریباً تمام جنبه‌های سیستم‌های شبکه استفاده می‌شود. بیشتر سیم‌کشی‌های فیزیکی در شبکه با کابل‌های فیبر نوری انجام می‌شود. در واقع، بیشتر ارتباطات جهانی بر روی کابل‌های فیبر نوری اجرا می‌شود. اگر "کابل دریایی فیبر نوری" را در گوگل جستجو کنید، نقشه‌ای را خواهید دید که تمام خطوط کابل‌های فیبر نوری دریای عمیق نصب‌شده را نشان می‌دهد که ستون فقرات ارتباطات برای تمام شبکه‌های گسترده و وسیع جهانی را فراهم می‌کنند.

شبکه‌های فیبر نوری از آنچه که ترنسیور نامیده می‌شود برای ارسال سیگنال‌های نوری از طریق شیشه برای فواصل بسیار طولانی استفاده می‌کنند. این ترنسیورها را می‌توان در تقریباً هر روتر و سوئیچ تجاری و برخی از روترها و سوئیچ‌های خانگی پیدا کرد. یکی از مزایای این ترنسیورها این است که اغلب قابلیت تعویض در حالت روشن (hot-swappable) دارند، به این معنی که ترنسیور می‌تواند از پورت فیبر روی روتر یا سوئیچ خارج شده یا در آن قرار گیرد که امکان ارتقا و تعویض آسان یک ترنسیور را فراهم می‌کند، به جای اینکه کل روتر یا سوئیچ را در صورت بروز مشکل یا خرابی تعویض کنید.


فیبر نوری ستون فقرات ارتباطات مدرن است. میلیون‌ها مایل از کابل‌های فیبر نوری در سراسر جهان نصب شده‌اند که اینترنت پرسرعت، خدمات تلویزیون کابلی، خدمات تلفنی و پخش ویدئوی با وضوح بالا را فراهم می‌کنند. در واقع، تمام کابل‌کشی ستون فقرات برای خدمات 5G جدید که در سراسر جهان در حال پیاده‌سازی هستند، همگی با استفاده از فیبر نوری انجام شده‌اند. فیبر به‌راستی آینده در دنیای ارتباطات است. آلما شبکه نماینده رسمی لگراند در ایران، آماده ارائه انواع فیبرهای نوری می باشد.

آلما شبکه نماینده رسمی لگراند در ایران، آماده ارائه تجهیزات فیبرنوری لگراند و تجهیزات پسیو لگراند می باشد.