فیبر MM به دلیل اینکه می‌تواند سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه را در مسافت‌های مورد نیاز برای شبکه‌های LAN و دیتاسنترها ارائه دهد، به گزینه‌ای محبوب تبدیل شده است. انواع مختلفی از فیبرهای چندحالته برای نصب‌های شبکه با سرعت بالا وجود دارد که هرکدام قابلیت‌های متفاوتی از نظر برد و نرخ داده دارند. با این همه گزینه‌ها، چگونه می‌توانیم تشخیص دهیم که از چه نوع فیبر چندحالته‌ای استفاده کنیم؟


ابتدا بیایید توضیح دهیم که فیبر چندحالته چیست و در کجا استفاده می‌شود. فیبر چندحالته نوعی فیبر نوری است که عمدتاً برای ارتباطات در فواصل کوتاه، مانند داخل یک ساختمان یا برای محوطه دانشگاهی استفاده می‌شود. این نوع فیبر همچنین به طور گسترده‌ای در دیتاسنترها مورد استفاده قرار می‌گیرد. کابل فیبر MultiMode دارای هسته‌ای بزرگ‌تر است، معمولاً به اندازه 50 یا 62.5 میکرون که به چندین حالت نوری امکان عبور می‌دهد. به همین دلیل، داده‌های بیشتری می‌توانند در یک زمان مشخص از هسته فیبر چندحالته عبور کنند. حداکثر مسافت انتقال برای کابل فیبر چندحالته حدود 550 متر با سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه است. این فیبر می‌تواند در سرعت‌های پایین‌تر مسافت‌های بیشتری را منتقل کند، مثلاً حدود 2 کیلومتر در سرعت 100 مگابیت بر ثانیه.


نگاهی دقیق‌تر به انواع کابل فیبرنوری مالتی مود MM

بیایید نگاهی دقیق‌تر به هر یک از انواع فیبر چندحالته بیندازیم. از OM1 که در سال 1989 معرفی شد تا جدیدترین مدل OM5 که در سال 2014 معرفی شد.


OM1معمولاً با پوشش نارنجی ارائه می‌شود و اندازه هسته آن 62.5 میکرون است. این نوع فیبر می‌تواند سرعت 10 گیگابیت اترنت را در طول‌های حداکثر 33 متر پشتیبانی کند. بیشتر برای کاربردهای اترنت 100 مگابیت، جایی که کابل‌های مسی قادر به پشتیبانی از این طول‌ها نیستند، استفاده می‌شود. این نوع فیبر معمولاً از منبع نور LED استفاده می‌کند.


OM2نیز با پوشش نارنجی ارائه می‌شود و از منبع نور LED استفاده می‌کند، اما با اندازه هسته کوچکتر 50 میکرون. این فیبر تا 82 متر از اترنت 10 گیگابیت را پشتیبانی می‌کند اما بیشتر برای کاربردهای اترنت 1 گیگابیت استفاده می‌شود.


OM4با پوشش آبی رنگ ارائه می‌شود. مانند OM2، اندازه هسته آن 50 میکرون است، اما این کابل برای تجهیزات مبتنی بر لیزر بهینه شده است. OM3 تا 300 متر از اترنت 10 گیگابیت را پشتیبانی می‌کند. همچنین می‌تواند اترنت 40 و 100 گیگابیت را تا 100 متر پشتیبانی کند؛ با این حال، اترنت 10 گیگابیت بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.


OM4همان پوشش آبی رنگ را با OM3 به اشتراک می‌گذارد. علاوه بر این، استفاده از کابل‌های فیبر OM4 با پوشش بنفش نیز در حال افزایش است. این نوع جدیدتر در اضافه کردن OM4 به کابل‌های موجود OM3 مزایایی دارد. اما با توجه به اینکه TIA/EIA رنگ آبی را حفظ کرده است، این ممکن است منجر به مشکلات عملکردی در کابل‌کشی شود اگر اطمینان حاصل نشود که کابل‌ها به درستی بررسی شوند. OM4 به طور خاص برای انتقال لیزر VSCEL توسعه یافته و امکان مسافت‌های 550 متری برای لینک‌های 10 گیگابیت بر ثانیه را فراهم می‌کند، در مقایسه با 300 متر با OM3. همچنین قادر به پشتیبانی از اترنت 40/100 گیگابیت تا 150 متر است، با استفاده از چندین فیبر به صورت موازی یا استفاده از کانکتور MPO مورد استفاده قرار می گیرد. 


OM5که به عنوان WBMMF فیبر MultiMode پهن‌باند نیز شناخته می‌شود، جدیدترین نوع فیبر چندحالته است. این فیبر دارای همان اندازه هسته OM2، OM3، و OM4 است. رنگ پوشش OM5 سبز لیمویی انتخاب شده است. این فیبر برای پشتیبانی از حداقل چهار کانال WDM محدوده تقسیم موج با سرعت حداقل 28 گیگابیت بر ثانیه برای هر کانال در محدوده 850-953 نانومتر طراحی و مشخص شده است.